cornflakes
double boil cooking choc
letak papercup
sebagai hiasan jek
dah siap letak choc
close up cket
taraaaaaaa, dah siap!
dah leh makan :D
nak letak resipi gak la ,
Bahan-bahan
250 g coklat masakan
50 g cocoa-butter
150 g badam hancur [panggang]
200 g cocoa crunch atau cornflake [ramas/hancurkan sikit]
150 g bubble rice
acuan kertas hiasan - manik warna-warni
Cara Memasak
1. Cairkan coklat masakan secara double boil sehingga coklat cair.
2. Angkat dan masukkan cocoa-butter. Kacau sehingga sebati.
3. Masukkan semua bahan dalam mangkuk besar dan gaul rata dan sebati
.4. Masukkan sesudu kedalam acuan kertas dan taburkan manik warna-warni.
5. Biarkan sejuk dan beku sendiri.
6. Simpan dalam bekas kedap udara.
SONANG SAJO KAN...
3 comments:
testing testing testing!!!!!!!!!
makcik mas...
cepat nye buat kuih...hehehe
oh ni jajan di masa senggang je! sambil2 tgk EPL tu :P
Post a Comment